החומרים:
2 כוסות קמח לבן, חצי כוס קמח שיפון, כוס אגוזים שבורים גס, 3 כפות שמן, 3 כפות שמרים, כף סוכר, כפית מלח, כוס / כוס וחצי מי ברז, כפית חומץ לבן.
ההכנה:
1. בקערת המיקסר מערבבים היטב (במהירות נמוכה) את הקמחים עם השמרים.
2. מוסיפים תוך ערבוב את האגוזים, החומץ והשמן.
3. בזהירות מוסיפים מים (בכל פעם יוצקים מעט) ואת המלח.
4. מגבירים את מהירות הלישה ומערבבים במהירות גבוהה במשך 10 דקות (הבצק צריך לצאת חבוט).
5. מכסים את הבצק בקערה במגבת לחה (או בניילון נצמד) ומניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות.
6. חוזרים על תהליך הלישה המהיר במשך 10 דקות.
7. מניחים את הבצק בתבנית מחופה בנייר אפיה לתפיחה אחרונה.
8. כאשר הבצק הכפיל את נפחו בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
9. אופים חמש דקות בחום של 200 מעלות וכ-20 דקות נוספות בחום של 170 מעלות.
10. מוציאים ומכסים במגבת יבשה עד שהלחם מתקרר.
11. אם רוצים לשמור את הלחם לאחר שהצטנן, אורזים בנייר אלומיניום.
אופציות:
- אפשר להכין כ-10 - 12 לחמניות
- אפשר לארוז את הלחם בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא או במקרר לתקופות ארוכות.
- אפשר לזרות לפני האפיה פרג/ שומשום / קצח / מלח ים.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר